“Kan je kind moeilijk praten over wat hij vindt of voelt? Wij helpen jullie graag!”

Sociaal-emotionele ontwikkeling en faalangst

Zit je kind niet lekker in zijn vel? Heeft je kind moeite met sociale contacten? Is je kind bang om fouten te maken? Is je kind snel boos en gefrustreerd of huilt hij snel? Of heeft je kind moeite met het uiten van emoties? Dan kunnen wij jullie helpen! We zorgen er samen voor dat je kind weer met zelfvertrouwen in het leven staat.

Onder de mogelijkheden behoren

 • Faalangst training
  Je kind krijgt inzicht in zijn of haar angsten en leert hiermee om te gaan. Je krijgt praktische tips en oefeningen om mee aan de slag te gaan. Samen zorgen we ervoor dat je kind zijn zelfvertrouwen weer terug krijgt. 

 • Emotieregulatie training/oefeningen
  Je kind leert zijn of haar emoties en gedachten onder controle te krijgen. Je kind leert zijn of haar emoties beter te herkennen en stil te staan bij zijn of haar emoties. Door tips en hulpmiddelen leert je kind haar emoties te ervaren en er beter mee omgaan.

 • Mindset training Growie en Fixie
  Mindset staat voor de overtuiging die mensen hebben over hun intelligentie, kwaliteiten en talenten en de veranderbaarheid daarvan. Via de verhalen van Fixie en Growie leren kinderen wat het verschil is tussen de vaste mindset en de groeimindset. Hierbij komen alle relevante thema’s aan bod, zoals de wijze waarop je denkt over je intelligentie en kwaliteiten, je comfortzone, het aangaan van uitdagingen, het leren van fouten, doorzettingsvermogen en meer. Door middel van afwisselende en creatieve opdrachten leert het kind hoe hij of zij kan leren denken zoals Growie en hoe hij of zij dit kan inzetten bij het werken aan zijn of haar eigen doelen. Kijk hier voor meer informatie

 • Weerbaarheidstraining Rots en Water
  Dit is een groepstraining waarbij kinderen voor zichzelf op leren komen. Daarnaast leren kinderen stevig te staan en hun grenzen aan te geven. Door het ontwikkelen van deze vaardigheden zal ook het zelfvertrouwen enorm toenemen. De elementen uit de training worden spelenderwijs aangeboden met spel en fysieke oefeningen. Kijk hier voor meer informatie.

 • Vlinder & Slak Training
  In de training Vlinder & Slak leren kinderen contact en verbinding te maken met zichzelf, zich te reguleren en -gezond gedrag- paadjes aan te leggen in hun brein en zenuwstelsel. Als je leert om op je eigen lichaam te kunnen vertrouwen, die te kunnen reguleren, je te verbinden met jezelf en anderen, leg je de basis voor een gezond en gelukkig leven. Kijk hier voor meer informatie.

 • Kinder- en Tieneryoga
  Yoga richt zich op letterlijk even stilstaan, op het verbeteren van zelfvertrouwen en zelfbewustzijn. Het in contact zijn met je lichaam en ademhaling helpt bij het vinden van innerlijke rust en geeft ruimte aan emoties. Kijk hier voor meer informatie.

   

Zit je kind niet lekker in zijn vel. Wacht niet te lang en los het op.
Wij helpen graag! Neem contact op voor een gratis intake.