Wij helpen pedagogisch medwerkers kijken naar de motoriek van kinderen.

Scholing

In 2019 zijn wij Praktijk Alles Kids gestart, een gespecialiseerde kinderfysiotherapie praktijk in Uden en Zeeland. Onze droom is om de motoriek van kleins af aan te verbeteren. Daarom hebben wij een co-teaching programma opgesteld voor pedagogisch medewerkers op kinderdagverblijven, peuterspeelzalen en scholen. Ons doel is om pedagogische medewerkers meer te leren over de motorische ontwikkelingen met oefeningen om de motorische ontwikkeling te stimuleren. Op deze manier kunnen ze ook beter problemen in de motorische ontwikkeling  leren signaleren en voorkomen. Daarnaast willen we vooral ook beweegplezier voor de kinderen!

Ons aanbod is aangepast op de doelgroep en inzetbaar op kinderdagverblijven, medisch kinderdagverblijf, peuterspeelzaal, basisscholen. Wij kunnen een presentatie verzorgen, maar dit ook uitbreiden met praktijkdagen op locatie. Zo wordt er bij het kinderdagverblijf en peuterspeelzaal gekeken naar de basismotoriek en reflexen en komt er  elke 8 weken een andere basisactiviteit aan bod. En op de basisschool kijken we naar de grove en fijne motoriek van kleuters en groep 3 kinderen en geven we tips en handvaten direct toepasbaar in de klas. Ook de schrijfrijpheid kunnen we in kaart brengen. 

Wilt je graag weten wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem contact met ons op. Wij kijken naar een passend aanbod en maken hiervoor vrijblijvend een offerte.