"ReAttach zorgt voor persoonlijke groei!"

ReAttach

ReAttach.....als praten niet helpt.

Heeft je kind chronische pijnklachten of vermoeidheid? Heeft hij of zij regelmatig last van een 'vol' hoofd of buikpijn? Is er sprake van poep- en plasongelukjes? Lukt het zwemmen of fietsen maar niet? Is aandacht en stilzitten in de klas heel er moeilijk? Wellicht kunnen wij dan met ReAttach iets voor jullie betekenen.

ReAttach is een kortdurende en kindvriendelijke vorm van therapie gericht op het verbeteren van het verwerken van informatie, emoties en gebeurtenissen. Van te voren bespreken we waaraan jij wilt werken en wat je wilt veranderen. De therapie bestaat gemiddeld uit vijf sessies.

Tijdens de ReAttach werken we met zoek- en denkopdrachten in je hoofd, waardoor oplossingsstrategieën worden geactiveerd.  Gedurende een behandeling worden de belemmeringen weggenomen, nieuwe vaardigheden aangeleerd of verbeterd. Ook denkpatronen die een negatieve invloed hebben op je dagelijks functioneren worden vervangen door beter passende patronen. ReAttach zorgt voor persoonlijke groei. De informatieverwerking wordt gestimuleerd en het zelfvertrouwen wordt vergroot. 

 

Hieronder enkele hulpvragen en de ervaring van kinderen en ouders:

  • Schrijfproblemen
  • Problemen met zindelijkheid, plasongelukjes 
  • Problemen met prikkelverwerking
  • Concentratie
  • Hoofdpijn
  • Vaardigheden aanleren, zoals fietsen en zwemmen
  • Chronische pijn of vermoeidheid
Ervaringen

Kind had moeite met aanleren van de polo crawl. Moeder zegt na behandeling: "Ik had niks gezegd bij het zwemmen tegen de juf. Ze zwom alleen maar met de polo crawl en echt beter dan ooit. De juf vroeg: hebben jullie geoefend afgelopen week? Bizar, ik weet niet hoe, wat of waarom, maar er was inderdaad een heel duidelijk verschil!" 2 weken later had ze haar zwemdiploma.

Kind durfde niet zonder zijwielen te fietsen. Moeder stuurt een filmpje na de behandeling: "Ze stapt op de fiets zonder zijwielen en fietst zo weg. Bizar gewoon, ze stapt op en zegt: 'ik kan dat wel'."

Puber met chronische pijnklachten: "Na 2 behandelingen kon ik mijn arm weer aanraken en bewegen, terwijl ik 6 maanden lang helse pijnen had en mijn arm niet zonder pijn kon aanraken of bewegen."

Kind met schrijfproblemen: Na een 1 behandeling stuurt de juf in ouderportaal een foto met onderschrift: 'Wauw, trots! Wat een verbetering!' De jongen zelf geeft aan dat schrijven makkelijker en zonder pijn gaat na een aantal behandelingen. 

Meisje met ademhalingsproblemen: "Zodra ik spanning heb voor toetsen of huiswerk voor school stokte mijn ademhaling in mijn keel. Na 4 behandelingen voel ik me rustig, heb ik een minder vol hoofd, mijn ademhaling is goed en het stokken heb ik niet meer gehad."

Bij twijfel of andere vragen, neem vrijblijvend contact met ons op.