"Tijdens de training leren kinderen hun vaste mindset om te buigen naar een groeimindset. Dit helpt kinderen het beste uit zichzelf te halen."

Mindset training Growie en Fixie

 

 

Gaat jouw kind niet graag een nieuwe uitdaging aan? Heeft je kind moeite om door te zetten als het moeilijker wordt? Vindt je kind het vreselijk om fouten te maken? Dit kan op school zijn bij vakken zoals rekenen/lezen, maar ook bijvoorbeeld bij muziekles en sporten. Wanneer ze uitgedaagd worden het beste uit zichzelf te halen, haken ze het liefst zo snel mogelijk af. Deze kinderen worden dan vaak belemmerd door een ‘vaste mindset’. 

De term Mindset staat voor de manier waarop kinderen (en volwassenen) denken over zichzelf en in het bijzonder over hun intelligentie en kwaliteiten. Hierbij kan onderscheid worden gemaakt tussen een vaste mindset en een groeimindset. 

Bij een vaste mindset hebben kinderen het gevoel dat hun kwaliteiten onveranderlijk zijn. Ze vinden het belangrijk dat ze kunnen laten zien dat ze over een behoorlijk portie aangeboren talent beschikken. Dit verlangen om goed of slim over te komen heeft echter een keerzijde. Kinderen met vaste mindset voelen zich slim als ze iets snel en perfect doen. Ze doen daarom liever geen dingen die lastig zijn. Wanneer een uitdaging aangaat, is de kans dat je fouten maakt namelijk erg groot. En kinderen met een vaste mindset vinden fouten maken vreselijk. 

Bij een groei mindset geloven kinderen dat ze zichzelf steeds kunnen blijven verbeteren en ontwikkelen. Als je er vanuit gaat dat je altijd beter kunt worden, vind je uitdagingen geweldig. Kinderen met een groeimindset genieten van moeilijk werk, omdat ze dan het gevoel hebben dat ze zich aan het ontwikkelen zijn. Fouten maken hoort er voor veel van deze kinderen gewoon bij: je kunt er iets van leren en jezelf verbeteren. Kinderen met een groeimindset zullen niet opgeven wanneer het even tegenzit of wanneer iets veel moeite kost. Ze accepteren het leerproces dat hoort bij groeien. Ze weten dat ze hard moeten werken om verder te komen en leveren de inspanning graag. En ontwikkelen daarmee een passie voor leren. 

Hoe zorg je bij kinderen voor een groeimindset? 
De overgang van een vaste mindset naar een groeimindset is niet eenvoudig. Alles wat het kind eerder het liefst vermeed, zoals uitdagingen aangaan, fouten maken en inspanningen leveren, moet het nu ineens omarmen. Dat is best spannend en een kind kan daar hulp bij gebruiken. 

De Growie en Fixie training

  • Lessen worden gegeven door orthopedagoog Joyce Engelen

  • De training bestaat uit 7 lessen van 45 minuten 

  • Kijk bij het rooster wanneer de nieuwe groep start

  • Gratis intake gesprek met ouders

  • Geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar met een groepsgrootte van maximaal 5 kinderen

  • De training is gebaseerd op het werkboek Mindset van het Talentenlab. Via de verhalen van Fixie en Growie leert hij of zij wat het verschil is tussen de vaste mindset en de groeimindset. Hierbij komen alle relevante thema’s aan bod, zoals de wijze waarop je denkt over je intelligentie en kwaliteiten, je comfortzone, het aangaan van uitdagingen, het leren van fouten, doorzettingsvermogen en meer. Door middel van afwisselende en creatieve opdrachten leert het kind hoe hij of zij kan leren denken zoals Growie en hoe hij of zij dit kan inzetten bij het werken aan zijn of haar eigen doelen.

  • Kosten: 200 euro per persoon 

Wij helpen jullie graag verder! Neem contact op voor een gratis intake